Vrienden van OTB

Vrienden van Ons Tehuis Brabant VZW

Een nieuwe naam voor het sinds 1983 opgerichte Solidariteitsfonds, en ook een nieuwe start van de activiteiten na de corona-stilstand van de vorige jaren.

Het doel van de vzw Vrienden van Ons Tehuis Brabant blijft onveranderd, het financieel steunen van de voorziening door het organiseren van een aantal events.

2022 was een Feestjaar, want Ons Tehuis Brabant ging van start in 1982. Dit 40-jarig bestaan hebben we als Vrienden van Ons Tehuis Brabant uitgebreid samen gevierd met de bewoners, de dagcentrum-bezoekers, het personeel en de directie.

De vrijwilligers van de vzw Vrienden van Ons Tehuis Brabant zetten elk jaar opnieuw enkele evenementen zelf op poten zoals de marathon OTB Feest! en de OTB Kwist... Daarnaast helpen we ook mee aan de diverse activiteiten die de begeleiders en de directie van Ons Tehuis Brabant organiseren zoals de beweegdag, zondagscafé, enz.

Wie interesse heeft om als vrijwilliger een handje toe te steken kan altijd vrijblijvend contact opnemen met Ons Tehuis Brabant (016 65 91 10 -  vrijwilligerscoach) of kan eveneens vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met voorzitter Jan Biesemans (0494 19 37 61).

Veel mensen maken veel mogelijk, samen staan we sterk

Word vrijwilliger op onze evenementen… of misschien zelfs lid van de organisatieploeg

Geen evenementen zonder vrijwilligers - van je stappendoel halen door op te dienen tot rekensommen maken aan de kassa : iedereen kan zich nuttig maken. Mogen we je contacteren wanneer we onze takenlijsten opstellen en mensen zoeken? Meld je aan (of vraag meer informatie) via vriendenvanotb@otbvzw.be.

De Raad van Bestuur komt zo’n 6 à 7 keer per jaar samen voor de praktische afspraken en beslissingen rond de organisatie van onze evenementen. Zit organiseren in je DNA en woon je graag eens vrijblijvend een vergadering bij om te kijken of je graag lid wordt? Bel naar 016 65 91 10 of stuur een mailtje naar vriendenvanotb@otbvzw.be.
Goed om weten: 

Met deze fondsen betaalt OTB de nodige infrastructurele aanpassingen die de zorg voor personen met een handicap met zich meebrengt (bv. een aangepaste verzorgingsruimte).

Daarnaast gaat er ook jaarlijks een deeltje hiervan rechtstreeks naar de cliënten door middel van kerstcadeautjes of extra uitstappen. Door corona konden heel wat evenementen niet meer georganiseerd worden, hetgeen een zware impact had op de financiën. Sinds maart 2022 zijn we terug vol goede moed herbegonnen.


Steun Ons Tehuis Brabant

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x